Despre crap – unde trăiește, ce mănâncă, cum arată

blog image
Informatii despre crap

Crapul, a cărui denumire știițifică e Cyprinus carpio, este un pește din familia Cyprinidae.

Crapul este împărțit în doua subspecii: carpio din Europa și haematopterus din Asia. Crapul european se găsește doar în țările prin care trece fluviul Dunărea, în zonele în care apa este mai lentă. Cea mai bună creștere a crapului se înregistrează în apele cu temperatura de 20-25 grade Celsius.

In imaginea reprezentativa de mai sus este Crapul Oglinda

Crapul atinge maturitatea sexuală la vârsta de 2-5 ani și se înmulțește în lunile mai-iunie. O femelă depune pe vegetația subacvatică până la 2,1 milioane de icre, acestea fiind fertilizate de lapți, iar incubația are loc după 2-7 zile. Puietul se hrănește la început cu zooplancton, iar mai apoi, când atinge 1,8 cm lungime, cu nevertebrate de pe fundul apei. Citeşte întreaga ştire: Crapul - unde trăiește, ce mănâncă, cum se gătește. Rețete cu crap

Cum îl recunoști?

Crapul are lungimea corpului ce poate atinge 1 m, iar masa maximum 40 kg. Este acoperit cu solzi mari. Spatele este, de obicei, negricios, cu nuanțe albăstrii sau verzui, flancurile arămii sau arămii-gălbui, iar abdomenul albicios.

Cavitatea bucală este subterminală, cu buze groase. Crapul posedă patru mustăți, două nări, doi ochi și botul. Pe trunchi și pe coadă se găsesc înotătoare perechi -două ventrale și două pectorale – și neperechi -dorsală, anală și codală, care prezintă doi lobi egali. Înotătoarele sunt acționate de mușchi, iar peștele este acoperit cu mucus și solzi. Citeşte întreaga ştire: Crapul - unde trăiește, ce mănâncă, cum se gătește. Rețete cu crap

Ce mănâncă?

Crapul este omnivor, cu o tendință ridicată de consum a organismelor care trăiesc pe fundul apei, cum sunt insectele de apă, larvele, viermi, moluște și zooplancton. Crapul românesc se mai hrănește și cu codițe de plante, frunze, semințele plantelor acvatice și terestre căzute în apă.

product image
product image
product image
product image
product image
product image
product image
product image
product image
product image
product image
product image